Nieuwsbrief 4 April

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk de online versie
 

 

 

LTC de Kalkwijck

Nieuweweg 6F - 9603 BM Hoogezand

0598-324311 - info@kalkwijck.nl - www.kalkwijck.nl

 Nieuwsbrief 5

Mei 2014

 

Kennismaken: Voorzitter Martin Vermeend
Ja, en dan ben je voor je het weet voorzitter. Even wennen. Maar nu, na een maand of twee, voelt het al aardig vertrouwd. In het bestuur gaat het lekker vlot. Knopen worden snel doorgehakt en iedereen draagt zijn steentje bij. Leuke discussies over hoe we de commissies willen uitdagen tot nog meer creativiteit. Hoe we met hen de positieve sfeer in de club zouden kunnen versterken, hoe we op zoek kunnen naar meer leden. Ik kijk met andere ogen dan voorheen naar onze accommodatie. Het is wel heel erg mooi, mogen we best trots op zijn!! Ik laat me informeren door onze enthousiaste vrijwilligers over de voortgang van hun werk en hun ervaringen. Gedreven en enthousiast. En natuurlijk wordt er gevraagd naar wat nu mijn eerste doelen zijn. Laat ik beginnen met te zeggen dat er in principe niets mis is met onze club. Velen dragen goedgehumeurd vrijwillig hun steentje bij en sommigen zelfs hele grote stenen.  
Wat misschien nog beter kan is de samenhang, wat meer aandacht voor de binding in de club. Even bellen of nog beter even aanspreken of bespreken past volgens mij beter bij een vereniging dan de mail als voornaamste communicatiemiddel. In een vereniging is het versterken van de binding in je club belangrijk en dat werkt nu eenmaal het beste bij direct persoonlijk contact. Dat brengt me bij mijn voorlopige tweede doel; bevorderen dat we als leden van onze club onze opmerkingen, verbeterpunten, klachten etc. etc. vooral bespreken met degene die er wat mee kan doen. Het kan zijn dat je niet weet wie dat is. Dan spreek je gewoon mij of een van de andere bestuursleden maar aan, komt het vanzelf goed.
En al die andere praktische zaken dan? Daar wordt ook hard aan gewerkt, lees maar in de nieuwsbrieven. Veel tennisplezier!!
 
Kennismaken: Secretaris Friso Snijder
Friso Snijder, 36 jaar oud. Getrouwd met Katja en heb drie lieve kinderen (Yaron 4, Indy 2 Mylan 9mnd).
 
Van plusminus 8 tot 18 jaar veel getennist. Op een gegeven moment werden andere dingen belangrijker dan tennissen (en voor mijn gevoel werd ik niet echt meer beter in tennis :-)) dus tijdens studietijd gestopt met tennis. 
 
Veel collegevrijheid genoten en begonnen aan Pencak Silat. Ook hier ongeveer 10 jaar mee bezig geweest. Trainer geweest en deelnemer in het showteam en leuke tijd gehad. Naast werk op een gegeven moment weer een studie opgepakt en dit viel allemaal qua tijd niet goed te combineren. Op dat moment tijdelijk gepauzeerd met Pencak Silat, maar na de studie vond ik mezelf toch iets te oud voor al die acrobatiek.
 
Sinds een jaar of 4/5 weer aan het tennissen. vnl met mijn broertje en 1 keer per jaar het open LTC de Kalkwijck toernooi. Ik zag op een gegeven moment een reminder voor een bestuurslid in mijn mailbox en ben in gesprek gegaan...
Vanuit het bestuur
·  Zonnepanelen

Uit de ledenvergadering kwam de suggestie om gebruik te gaan maken van zonnepanelen op het dak van onze hal. De vraag is neergelegd bij een specialist. Uit de ontvangen berekening bleek  dat het voor ons op dit moment niet rendabel is. We zullen de ontwikkelingen wel blijven volgen.

 
·  Herverdelen tegoeden over banken

Met het oog op het garantieniveau van 100.000 op een banktegoed bij het omvallen van een bank, is tijdens de ledenvergadering de suggestie gedaan om onze tegoeden te herverdelen over meerdere banken. De tegoeden van onze club zullen worden gesplitst zodat we onder de garantiebedragen blijven.

 
·  Ledverlichting

De optie om Led lampen te installeren in de hal is onderzocht. Qua prijs erg aantrekkelijk. Maar zeker zo belangrijk is de kwaliteit van de verlichting tijdens het spelen. Daarom gaan eerdaags ongeveer 8 van onze leden een partijtje tennissen in een hal met LED-verlichting. We zijn benieuwd.

 
·  Trainer

Als bestuur zijn we erg tevreden over de wijze waarop Vincent zijn werk als trainer bij LTC de Kalkwijck invult. Van onze leden horen we ook enkel positieve berichten. Het bestuur en Vincent hebben daarom besloten het contract weer met een jaar te verlengen.

 
· 
Inbraak

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 april is er ingebroken in ons clubhuis. De ongenode gasten zijn binnengekomen door op het terras een ruit te forceren. In het clubhuis zijn de deuren die waren afgesloten geforceerd, verder geen vernielingen. Helaas zijn de sleutels meegenomen waardoor nieuwe sloten noodzakelijk waren. Het meest opvallende was dat er 7 grote dozen Haribo zijn meegenomen. En tot ieders verbazing waren deze dozen zaterdagmorgen al gemeld bij de politie als gevonden in een tuin. Er is, na ingewonnen advies, besloten om ons beveiligingssysteem uit te breiden met lichten en met camera’s.

 
· 
Hartmassage

In de vorige Nieuwsbrief heeft het bestuur een mededeling gedaan over het mogelijk organiseren van een cursus hartmassage. Dit op verzoek van de ledenvergadering. Er hebben zich nog geen belangstellenden gemeld, mogelijk vergeten. Mocht je alsnog belangstelling hebben laat het dan even weten.  Belangstellenden voor de Reanimatiecursus kunnen zich aanmelden via deze link  of een mail te sturen naar info@kalkwijck.nl Vermeld s.v.p je naam en geef de voorkeur voor een periode aan, bijvoorbeeld september of juni. Bij voldoende belangstelling gaan we van start.


 

VTL - certificaten
Het bestuur feliciteert de volgende leden met het behalen van hun VTL certificaat (Vereniging Toernooi Leider); Daniëlle Koetje, Thea van der Werff, Vincent Sleeking, Eisse Redeker, Henry van der Linde en Ad Vermeend.
orgen en avond

Racket morgen en avond

 

Elke woensdagmorgen is er van 9:00 tot 12:00 en woensdagavond van 19:00 tot --- een racket / tos mogelijkheid voor alle leden. 

 

Scholieren maken kennis met tennis

 

Onze gemeente vindt sporten belangrijk vandaar dat de schooljeugd regelmatig wordt gestimuleerd tot bewegen. In de week van 2 april 2014 is er op verschillende basisscholen een tennisles gegeven door de eigen sportleraren. De leerlingen zijn daarbij gelijk uitgenodigd om ook eens een tennisles te volgen bij de verschillende tennisverenigingen.
 
Een week later is daarom door onze vereniging een training verzorgd van anderhalf uur; kennismaking met tennis.
Onze trainer Vincent had een mooie les voorbereid waarin de beginselen van de tennisslagen en natuurlijk ook het voetenwerk werd uitgelegd. Na deze inleiding werd het tijd om echt te tennissen en plusminus 15 leerlingen vanuit verschillende basisscholen gingen met plezier aan de slag. Na afloop veel enthousiaste gezichten. Een succesvolle kennismaking!!
 
Toernooicommissie Kalkwijck open

 

Beste sportvrienden,

Zoals jullie misschien al weten hebben wij,Thea, Henry en Eisse de uitdaging aangenomen om het 5e
Kalkwijck Open Toernooi 2014 te organiseren.
Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als ons en dat het toernooi een groot succes gaat worden.
De intentie is om er een sportief en gezellig toernooi van te maken met hopelijk heerlijke zwoele zomeravonden.
Om het toernooi te laten slagen hebben wij jullie hulp (d.m.v. inschrijving) natuurlijk wel nodig.
Het toernooi wordt gespeeld van
zondag 10 t/m zondag 17 augustus.
Wij hopen dat jullie deze data in jullie agenda zetten.
Wij rekenen op jullie medewerking (wordt vervolgd).

  

Weetjes website
Onder het menu item competitie kan men per competitiedag alle teams vinden als men op het
  icoon klikt opent een nieuw scherm met het actuele KNLTB competitie overzicht.
Op de grijze-rode dagen van de clubkalender zijn activiteiten gepland als er op de dag geklikt wordt komt er in het scherm er naast een overzicht van de activiteiten. Is het een competitiedag dan staan daar de wedstrijden van die dag zowel de uit- als thuiswedstrijden. 

Zeer geslaagd tennisweekend LTC de Kalkwijck
  Zaterdag 26 en zondag 27 april vond er bij LTC de Kalkwijck een heus tennisweekend plaats voor de jeugd t/m 17 jaar. Ondanks koningsdag waren er zestien jeugdleden die in drie teams de strijd aangingen om zoveel mogelijk punten te halen. Er werden verscheidene spellen gedaan: het Zweedsloopspel, een teambuildingspel, petje-op-petje-af, levend ganzenbord, een speurtocht en natuurlijk heel veel tennis. Als klap op de vuurpijl kwam eerste klasse speelster Daniëlle Koetje op zondagochtend een clinic geven waarbij de kinderen ook nog eens een tiebreak tegen haar mochten spelen.  
Na een afsluitend toernooitje konden de prijzen, aangeboden door Sportpoint Nijeboer, uitgedeeld worden en konden de kinderen weer richting huis. Hun spierpijn zal een aandenken zijn aan een zeer geslaagd tennisweekend!

Kalender Jeugd activiteiten 2014
Club kampioenschappen enkel / dubbel 09 juni t/m 15 juni
Familiedag 22 juni
Jeugd Ranglijst Toernooi * L.T.C. de Kalkwijck 14 t/m 20 Juli (week 29)
Pieten Gym 30 november
Oud en Nieuw jeugd toernooi 24 december t/m 3 januari 2015
Activiteiten kalender Mei / juni
I Kijk voor de meest actuele kalender op onze internet site.  

 Mei  

   
04 World Tour Rood en Oranje Jeugd  
05 Ladiesmorning 9:00
  KNLTB maandag competitie (Dag 4)  
07 KNLTB woensdagmiddag competitive (Dag 4)  
  Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
08 KNLTB donderdag competitie (Dag 5)  
  V & W competitie avond 19:00
10 KNLTB zaterdag competitie (Dag 4)  
11 KNLTB zondag competitie  (Dag 4)  
12 Uitwisseling Kalkwijck – Stirum 09:00
  KNLTB maandag competitie (Dag 5)  
14 KNLTB woensdagmiddag competitie (Dag 5)  
  Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
15 KNLTB donderdag competitie (Dag 6)  
  V & W competitie avond 19:00
17 KNLTB zaterdag competitie (dag 5)  
18 KNLTB zondag competitie  (Dag 5)  
19 Ladiesmorning 09:00
  KNLTB maandag competitie (Dag 6)  
21 KNLTB woensdagmiddag competitie (Dag 6)    
  Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
22 KNLTB donderdag competitie (Dag 7)  
  V & W competitie avond 19:00 -
24 KNLTB zaterdag competitie (Dag 6)  
25 KNLTB zondag competitie  (Dag 6)  
26 Uitwisseling Kalkwijck – Stirum 09:00
  KNLTB Maandag competitie (Dag 7)   
28 KNLTB woensdagmiddag competitie (Dag 7)  
  Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
31 KNLTB zaterdag competitie (Dag 7)  

Juni

   
01 KNLTB zondag competitie (Dag 7)  
  World Tour Rood en Oranje Jeugd  
02 Ladiesmorning 09:00
04  Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
05  V&W Algeheel kampioenschappen 19:00
11 Racket morgen & avond  
16 Uitwisseling Kalkwijck – Stirum   19:00 
18  Racket morgen & avond  09:00 & 19:00 
23  Ladiesmorning  09:00
25  Racket morgen & avond   09:00 & 19:00 
30 Uitwisseling Kalkwijck – Stirum  09:00

   

 


Ogenblik a.u.b. ...