Nieuwsbrief 6 Juni

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk de online versie

LTC de Kalkwijck

Nieuweweg 6F - 9603 BM Hoogezand

0598-324311 - info@kalkwijck.nl - www.kalkwijck.nl

 Nieuwsbrief 6

Juni 2014

 

LTC De Kalkwijck trots op twee Districtskampioenen

Tijdens de jaarlijkse Distictskampioenschappen heeft de jeugd van LTC De Kalkwijck zichzelf in ´the picture´ gespeeld. Sven van Dijk werd kampioen bij de jongens t/m 10 jaar en bij de meisjes t/m 12 jaar wist Eline Koning de eerste plaats te veroveren. De KNLTB, de bond van de tennissport, organiseert elk jaar voor het district Groningen en Drenthe de kampioenschappen. De beste jeugd spelers van de twee provincies verzamelden zich dit jaar op het tennispark te Veendam. De hele week werden er leuke en spannende wedstrijden gespeeld. De vrijdag was de finale dag. Op deze dag werden de halve finales en de finales gespeeld. LTC De Kalkwijck was goed vertegenwoordigd op deze dag met maar liefst vier spelers.

Kampioenen DJK
Naast de hierboven genoemde kampioenen werden Leonie Smit en Marijke Koning als 4e gehuldigd in respectievelijk meisjes t/m 10 jaar en meisjes t/m 17 jaar. Uiteraard is de club en de trainer erg trots op deze spelers!

Vanuit het bestuur
  • Reparatie lekkage dak. Het heeft even geduurd maar volgens afspraak zal de reparatie in week 24 plaatsvinden. En dan maar wachten op veel wind in combinatie met stortbuien om vast te stellen dat het dak goed dicht is. We zijn wel heel benieuwd naar het resultaat maar ook weer niet zo dat we graag morgen al stortbuien en windvlagen zouden willen hebben.
  • Inbraakalarm. Er komt een camera in combinatie met een bewegingsmelder en sterke lamp gericht op de kant van het terras. Binnen wordt dit aangevuld met een bewegingsmelder in combinatie met een infra-roodcamera. Beide camera’s staan in verbinding met meldpunten waar meegekeken kan worden met de beelden. We hopen dat dit voldoende zal zijn.
  • Reparatie schade inbraak. Dat duurde helaas wat langer dan iedereen had verwacht. Het wachten was op het bezoek van de expert van de verzekering. Nu de expert eindelijk is geweest zullen in week 24 de deuren worden gerepareerd en zijn de vervangende ruiten besteld.
  • Led-verlichting. Op 20 mei is een vertegenwoordiging van spelers en speelsters van onze club naar Hengelo gegaan om daar te tennissen in een hal met led-verlichting. Een hele ervaring zo kunnen we lezen in het verslag. Bij thuiskomst hebben ze ook nog maar eens gekeken naar onze eigen hal en onze eigen verlichting. Per slot van rekening kan led wel goedkoper zijn in het gebruik maar is het ook beter om te tennissen? En om dat laatste gaat het uiteraard en over de kwaliteit van onze verlichting horen we geen klachten. Het gelukkige toeval wil dat er eerdaags in Winschoten led-verlichting wordt geplaatst in een hal. De werkgroep gaat kijken of het in overleg met de leverancier mogelijk is om deze installatie kort als proefopstelling in onze hal te hangen. We wachten af.
  • Bewegwijzering. Bij de ingang van de parkeerplaats staat een prachtig bord van DASH. Een goed initiatief voor de vindbaarheid voor zowel bezoekers als hulpdiensten. De navigatiesystemen kennen namelijk het adres van onze vereniging niet en worden verwezen naar de sporthal. DASH heeft ons toestemming gegeven om vanuit onze club een kwalitatief vergelijkbaar bord aan hun staanders te bevestigen. Een prachtig gebaar. Het ontwerp is inmiddels gereed. De opdracht zal worden verleend.
  • Hartmassage en defibrillator. Er hebben zich ondanks onze herhaalde oproep te weinig deelnemers gemeld om de cursus te organiseren. We gaan er van uit dat we na de vakantie nogmaals een oproep zullen doen. Daarbij denken we er over om zelf ook leden te benaderen waarvan we weten dat ze veelvuldig op ons park aanwezig zijn.
  • Certificaten Bij het opzetten van de tennishal zijn er certificaten uitgegeven voor o.a de financiering van de bouw. De laatste certificaten zullen in juli worden uitbetaald.
VTL - certificaten
In de Nieuwsbrief van mei kon men al lezen dat een aantal leden van onze club in het bezit was gekomen van het VTL certificaat (Vereniging Toernooi Leider). De rij kan nog worden aangevuld met Peter Dekker en Allette Heller-Boersma. Ook zij worden van harte gefeliciteerd door het bestuur.        

Racket morgen en avond

Elke woensdagmorgen is er van 9:00 tot 12:00 en woensdagavond van 19:00 tot --- een racket / tos mogelijkheid voor alle leden. 

Wedstrijdverslag Zaterdag Heren1.

 

Het was een schitterende dag en het was zweten op de baan. De dag verliep spannend en eerst zonder zorgen. Na de enkels stonden we met 3-1 voor dus de vooruitzichten waren goed. Helaas kon deze trend zich in de dubbel niet voortzetten en is de einduitslag 3-3 geworden. Helaas geen overwinning, maar het was zeker leuk om in te vallen in dit team.

17 mei speelde het zaterdag heren 1 3e klasse een uitwedstrijd tegen T.V. De Woldmeppers 1.

De koffie en koeken stonden  keurig klaar en na twee koppen, kennismaken en terugblikken op leuke tijden met varen in boten in verscheidene soorten en maten  werd het tijd om te gaan spelen

Clubkampioenschappen gemengd enkel en gemengd dubbel.

Deze week worden de clubkampioenschappen enkel en gemengd dubbel gehouden. De spelers en wedstrijden kun je zoals gebruikelijk vinden op onze website. Kom gezellig langs en moedig je clubgenoten aan. Zondag 22 juni staan de finales gepland voor de GD B en HE B om ongeveer 14.00 uur. Deze wedstrijden worden ingepast in de familiedag. Om ongeveer 16.00 uur worden de prijzen uitgereikt en zullen we de kampioenen, de kampioenen van de competitie en leden die dit seizoen een bijzondere prestatie hebben geleverd, in het zonnetje zetten. Daarna is er een gezamenlijke BBQ als afronding van het voorseizoen. Deze BBQ is voor alle leden. Wie deel wil nemen aan de BBQ kan zich nog tot woensdag aanmelden via de intekenlijst in het clubhuis of even mailen naar Ad Vermeend (ad.vermeend@home.nl).

Clubkampioenschappen dubbel

Naar verwachting zullen de clubkampioenschappen dubbel worden georganiseerd van 1 t/m 14 september. Dus zoek een partner en ga vast trainen. Verras je tegenstanders straks met nieuwe taktieken.

5e Kalkwijck open 2014

Beste LTC de Kalkwijck leden,

Voor het Kalkwijck Open 2014 Toernooi hebben wij ook JULLIE hulp nodig om het toernooi te doen slagen en het tot een goed einde te brengen.

Hierbij doen wij een beroep op JULLIE.

Zoals je weet staat ons Kalkwijck Open 2014 Toernooi op internet voor inschrijving.Als er op korte termijn veel inschrijvers op Toernooi.nl staan, geeft dit mensen buiten de club een extra stimulans om zich ook in te schrijven.Met een goed gevulde lijst kunnen mensen kijken, welke spelers meedoen en wat voor rating /niveau aanwezig is op ons toernooi.Wanneer het toch je bedoeling is deel te nemen, zullen wij het zeer waarderen wanneer jullie als LTC leden het voortouw hierbij in handen nemen.

Graag nodigen wij jullie uit om je z.s.m. in te schrijven voor het 5e Kalkwijck Open Toernooi.Ook dan heb jij je steentje bijgedragen aan ons toernooi.

Sportieve groeten,

Toernooileiders:

Thea v/d Werff, Henry v/d Linde en Eisse Redeker  

Nieuw op de website

Er is een nieuw item in de menu balk toegevoegd:  Dit is een link naar het afhangbord waarin direct de gereserveerde baanbezetting te zien is.

 
Met de knoppen -1 Maand -1 Week -1 Dag +1 Dag +1 Week en +1 Maand kan er door de reserveringen gebladerd worden. 

Voor een actueel overzicht moet er helaas nog ingelogd worden op het Afhangbord.            

Kalender Jeugd activiteiten 2014
Familiedag Thema Brazil 22 juni
Jeugd Ranglijst Toernooi * L.T.C. de Kalkwijck 14 t/m 20 Juli (week 29)
Pieten Gym 30 november
Oud en Nieuw jeugd toernooi 24 december t/m 3 januari 2015
Activiteiten kalender Mei / juni
I Kijk voor de meest actuele kalender op onze internet site.  

Juni 

   
15 Clubkampioenschappen enkel & mix senioren 15 t/m 22 juni.
16 uitwisseling Kalkwijck - Stirum 09:00 uur 4 banen bezet 
18 Racketmorgen 09:00 -
22 Familiedag 2014 thema Brazil 10:00 -
  Finale dag clubkampioenschappen senioren enkel & mix.
Kampioenen in het zonnetje 16:00 -
  Kalkwijck BBQ ( geleverd door Slager Post. ) 16:00 -
23 Ladiesmorning 9:00 -
24 Aardbeientoernooi (recreatieve) inschrijving in het clubhuis.  9:30 - 15:30
25 Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
30 Uitwisseling Kalkwijck – Stirum 09:00 uur 4 banen bezet 
Juli  
2 Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
6 World tour Rood en Oranje  
7 Ladiesmorning 09:00 -
9 Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
14 1 STER en Open JeugdRanglijstToernooi 14 t/m 20 juli
21 Ladiesmorning 09:00 -
23 Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
28 Ladiesmorning 09:00 -
30 Racket morgen & avond 09:00 & 19:00
           
   

 


Ogenblik a.u.b. ...