23 november 2014 Pietenmiddag op LTC de Kalkwijck

23 november 2014 Pietenmiddag op LTC de Kalkwijck            
De harten van 26 kinderen bonsden van opwinding toen ze ineens Pieten in de kantine zagen verschijnen. De pieten wilden eerst een paar liedjes horen, daarna vroegen ze de kinderen of ze hun beste kunstje konden gaan oefenen om dat te laten zien aan Sinterklaas die later ook zou langskomen. Meteen gingen de jongens en meisjes naar de hal en onder leiding van hun trainer Vincent Sleeking en de pieten gingen ze aan de slag met het oefenen van hun tennisvaardigheden. 

Na een half uurtje kwam de Sint binnen, hij werd mooi toegezongen, waarna hij plaatsnam op een prachtig versierde bank. De kinderen lieten in groepjes van twee of drie hun beste kunnen zien en kregen als beloning een zakje snoep van piet en een hand van de Sint. Nadat iedereen geweest was, ging iedereen diverse spelletjes in de hal doen.
De pieten deden ook mee, nou ja, ze deden af en toe wel wat onhandige of ondeugende dingen, en ook de Sint sloeg een balletje over het net en liep een parcours met bal op het racket. Hij ging natuurlijk niet zo snel als de jeugd, maar het was toch knap gezien zijn leeftijd.  

 

Moe en bezweet werd iedereen naar boven geroepen om wat te eten en te drinken. Onze kantinebeheerder John Kleine had patatjes gebakken en wilde deze netjes op de bordjes doen, maar stoutepiet gooide de frieten zomaar op de tafel en spoot de mayonaise er omheen. Geen bezwaar voor de kinderen, die wisten er wel raad mee.                        

Nog een keer met z’n allen naar beneden voor een rondje om de wereld en een groepsfoto. Vervolgens naar boven waar piet vroeg of iedereen het naar de zin had gehad en zelfs dove piet kon horen dat het goed was geweest. Tenslotte deelde Sint aan ieder kind een diploma en een choco-sint of -piet uit en bedankte iedereen die meegeholpen had. Moe, maar voldaan ging iedereen hierna huiswaarts  

Ogenblik a.u.b. ...