Nieuwsbrief maart

LTC de Kalkwijck

Nieuweweg 6F - 9603 BM Hoogezand

0598-324311 - info@kalkwijck.nl - www.kalkwijck.nl

 Nieuwsbrief 1
Maart 2013

NIEUWE PENNINGMEESTER  

 

Tijdens de algemene ledenvergadering op 7 februari jl. is Henk Teuben benoemd tot de nieuwe penningmeester. Henk volgt Nico Stokkel op die de laatste 4 jaren het schip financieel

onder zeil heeft gehouden. 
 
Henk zal samen met John Lukje en Ad Vermeend o.a. Clubware operationeel maken.
De eerste resultaten hiervan zijn al zichtbaar; voor het eerst in het bestaan van de Kalkwijck zijn de facturen elektronisch aangemaakt en verstuurd. Clubware biedt een aantal nieuwe faciliteiten waardoor de informatie naar en van leden zal worden geoptimaliseerd. Zoals zo vaak, kent een opstartperiode enige problemen. Ook voormeld team heeft ze ervaren maar een foutenpercentage lager dan een half procent, lijkt acceptabel. De Kalkwijck kent vele sportieve uitdagingen, het Clubwareteam (H.A.J.) voegt er een elektronische aan toe. Oh ja, voor we het vergeten – de leden kunnen straks ook elektronisch afhangen
 

 – het nieuwe afhangbord wordt binnenkort geïnstalleerd. Welkom in de 21e. eeuw allemaal. 

NIEUWE TRAINER  

 

 

Met gepaste trots kunnen de technische commissie en het bestuur u mededelen dat LTC de Kalkwijck per 1 april a.s. een nieuwe trainer heeft.
De keus is gevallen op Vincent Sleeking , 26 jaar jong en afkomstig uit Groningen.
Vincent is al 4,5 jaar tennistrainer en voldoet in alle opzichten aan de profielschets die wij hadden gemaakt.
In deze nieuwsbrief stelt Vincent zich  aan U voor, Uiteraard zal hij daarnaast aanwezig zijn op de vrijwilligers dag van 16 maart en het  openingstoernooi buitenseizoen voor de jeugd op zaterdag 30 maart.  ( die hij ook i.s.m. Douwe begeleidt.)
Op zondag 31 maart a.s. tijdens het openingstoernooi,  zal Vincent zich voorstellen aan de senioren 


OPGAVE TRAINING  

Vanaf heden kan een ieder zich weer aanmelden voor de trainingen , welke dus gegeven gaan worden door onze nieuwe trainer.
Aanmelden kan via de nieuwe website , waar het aanmeld formulier digitaal beschikbaar is. 
Daarnaast gaat de trainer de aankomende week de inschrijfformulieren ook hardcopy uit delen tijdens de trainingen. Je kan je dus ook handmatig opgeven voor het nemen van zomerlessen en de formulieren weer inleveren bij Douwe.
Voor de volledigheid melden we nog even dat er ook voor senioren mogelijk is om je op te geven.
Afhankelijk van de inschrijvingen worden er trainingsgroepen samengesteld op verschillende niveaus

VRIJWILLIGERSDAG  

Op 16 maart is er een landelijke vrijwilligers dag en ook de Kalkwijck gebruikt deze datum om een aantal werkzaamheden te verrichten. Op de vrijwilligers dag zullen er op drie fronten schoonmaakwerkzaamheden worden verricht. De hal zal van buiten worden gereinigd m.b.v. ladders / hoogwerkers en hoge drukreiniger. We beginnen om 9.00 uur en verwachten met twee groepen rond  een uur de werkzaamheden te kunnen beëindigen. We zoeken 10 mensen die geen hoogte vrees hebben. Het kantine complex zal worden gereinigd, hierbij hebben we het over de grote schoonmaak van de kantine , de kleed accommodatie en de tennishal. 
Hiervoor zoeken we 6 vrijwilligers. Vervolgens hebben we nog een aantal opruimwerkzaamheden  op het tennis terrein,
 
 
welke ook in de ochtend uitgevoerd zullen worden. Kortom :We beginnen om 9.00 uur en we eindigen om 13.00 uur waarna we gezellig ter afsluiting,  drankje en een hapje nemen.
De leiding is in handen van Bert de Bey en Niek Wilbrink waarbij je je telefonisch kunt opgeven bij Bert . ( Tel:  06-51534284)


We rekenen op uw medewerking!


VRIJWILLIGERSAVOND  
 
Op 23 maart is er s ’avonds vanaf 19.00 uur een gezellige avond voor onze bestaande & aspirant vrijwilligers van de vereniging.
De avond kent een informeel karakter, waarbij er in ieder geval getennist wordt, eventueel een kaartje leggen, praten en plannen maken over ons vrijwilligers werk.
Halverwege de avond zal Jan Nijburg iets vertellen over de doelstellingen binnen de verenging almede het vrijwilligersbeleid.
De leiding is in handen van Luppo Imminga en Luppo Zwart; aanmelden kan  via de lijst in de kantine of via  imminga@home.nl.
 

OPENING BUITENSEIZOEN  

Traditioneel begint het buitenseizoen met twee openingstoernooien: het “Patatje Met” openingstoernooi voor junioren t/m 11 jaar  op zaterdag 30 maart en het openingstoernooi voor senioren op zondag 31 maart. Voor alle leden is er op zaterdag 30 maart gelegenheid voor het afhalen van de ledenpasjes. Ook is er gelegenheid voor aanvoerders van de KNLTB competitieteams om op zaterdag 30 maart competitieformulieren af te halen; voor (aanvoerders van) teams van de woensdagcompetitie worden deze formulieren uitgereikt op de infoavond op vrijdag 29 maart. Voor junioren van  11 t/m 17 jaar is er bovendien op zaterdagavond  30 maart de "Beach” tennis party , een leuke tennisavond in de Kalkwijckhal met muziek en “Beach” tennis.

Raadpleeg de activiteitenlijst voor meer informatie.

NIEUWE VERLICHTING  

Zoals u waarschijnlijk al heeft gezien is er de afgelopen weken hard gewerkt aan het aanbrengen en vernieuwen van de buitenverlichting op de banen. Twee nieuwe masten zijn bij baan 1 bijgeplaatst en daarnaast is de verlichting van baan 4 verbeterd. De meterkast is daarop aangepast. De capaciteit van de installatie wordt nog nader afgestemd. De stroomuitvalproblemen als gevolg van te zware belasting zal dan ook tot het verleden behoren.
We danken onze vrijwilligers van de accommodatie commissie en met name Johan Verweel, George Homs, John Diertens en Niek Wilbrink,  voor het begeleiden en helpen bij het realiseren van deze uitdagende klus.

 
 
MAANDAGOCHTEND-UITWISSELING KALKWIJCK - STIRUM  

Dames gevraagd voor de maandagochtend-uitwisseling Kalkwijck-Stirum.  Wij tennissen vanaf april op maandagochtend vanaf 9.00 uur 1x per 14 dagen. Aanmelden graag z.s.m. bij Liny Imminga imminga@home.nl of Annie Poot sjoertpoot@gmail.com .


LEDENPAS  
 
Nu je een nieuwe ledenpas 2013 hebt ontvangen of binnenkort gaat ophalen in het clubhuis, is het de bedoeling dat je de oude ledenpas niet meer gebruikt (ook niet voor het reserveren van een buitenbaan). Neem even contact op met de ledenadministratie voor een nieuwe ledenpas, indien je de ledenpas 2013 kwijt bent. Op de ledenpas zijn o.a. het verenigingsnummer (22202) en je KNLTB bondsnummer vermeld. Het witte vlak is de plaats waar je pasfoto komt te staan.De leden pas heb je ook nodig voor het nieuw elektronische afhang systeem. Dat dit seizoen geïntroduceerd gaat worden
 
EVEN VOORSTELLEN  

Mijn naam is Vincent Sleeking, ben 26 jaar en woon in Groningen. Ik speel zelf  tennis vanaf mijn 7e jaar en heb in de jeugd gespeeld bij TC Bargeres en LTC  Emmen. Hier heb ik tot mijn 18e jaar gespeeld. Op het moment dat ik naar  Groningen ging verhuizen om te gaan studeren ben ik ook wat minder gaan  tennissen. Dat veranderde na zo’n 3 jaar studeren aan de RUG omdat ik merkte dat  de studie niet echt bij mij paste. In datzelfde jaar ben ik begonnen met de  tennisleraar 3 opleiding, voorheen de A-opleiding.
Ik vond de opleiding erg leuk  en begon direct al met 2 á 3 dagen met lesgeven.


Vincent Sleeking 

Ik ben mijn trainerscarrière  begonnen bij de tennisschool Koning. Mijn eerste clubje was  NTC Nijeveen. Daarnaast heb ik gewerkt bij LTC Steenwijk, TC Bargeres, TC Suthwalda, HTC  Hoogeveen, TC De Weide, TC Zuidlaren en ik ben de afgelopen 3 jaar bij TC  Nienoord werkzaam geweest als selectietrainer.
  Inmiddels ben ik zo’n  4,5 jaar trainer en ik geniet er elke dag van. Ik vind het een fantastische baan  omdat je elke dag met enthousiaste mensen werkt van alle leeftijden. Daarnaast vind ik sporten en bewegen ook erg belangrijk en wil ik zoveel mogelijk mensen gek maken van het tennisspelletje. Ondanks dat het echte wedstrijdtennis het  meeste bij mijn hart ligt, vind ik de recreatieve kant van het tennis ook  geweldig. Op elk niveau is het mogelijk om het echte tennisspel te spelen! Ik ben momenteel bezig met de tennisleraar 4 opleiding, voorheen de  B-opleiding. De opleiding richt zich volledig op het wedstrijdtennis.
Daarnaast wil ik ook mijn 2e Tenniskids licentie gaan halen in het begin van de zomer. Ik  heb begrepen dat het Tenniskids-programma  nog niet zo bekend is bij Kalkwijck, maar ik zou het graag willen toepassen bij de kids van LTC De Kalkwijck. In principe ga ik alle lessen verzorgen bij de club, maar het is ook mogelijk  dat Dennis van der Gun een dag gaat lesgeven. Wij wilden eigenlijk samen een  tennisschool beginnen, maar dat is nu nog niet mogelijk. Dennis zit in de  schaatswereld en daar is zijn toekomst nog niet zeker. Dennis is een sporter in  hart en nieren en zal ook zeker een toevoeging zijn!
Ik moet zeggen dat  ik erg veel zin heb om te beginnen bij deze club! Na de gesprekken met de 
clubleiding ben ik erg enthousiast geworden. Ik hoop dat ik samen met het  bestuur, alle commissies en natuurlijk de leden een mooie tijd kan beleven bij  deze club.

Tot op de tennisbaan!
Vincent Sleeking


                                                                 Ogenblik a.u.b. ...